Opleiding EBI Deskundige (Eerste- of Bijzondere Inspecties) scope 1

Door het volgen van deze opleiding wordt u opgeleid tot “EBI Deskundige” voor stookinstallaties of luchtverhitters die vallen onder de SCIOS scope 1 regeling. Voorafgaand aan deze opleiding volgt u de PI opleiding Scope 1 of bent u in het bezit van het diploma PI Scope 1. De opleiding voldoet uiteraard aan de laatste eisen van de SCIOS certificatieregeling en bereid u voor op een SCIOS erkend examen dat door ons kan worden afgenomen.

Na het volgen van deze opleiding kunt u deelnemen aan de module “EBI deskundige scope 2” . Deze opleiding behandelt aanvullend de onderwerpen die specifiek voor ventilatorbranders gelden.

SCIOS Scope 1

WAT IS HET PROGRAMMA

De opleiding is een mix tussen theorie en praktijk. In het theoriedeel worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • installatievoorschriften;
 • ketels, branders en gasstraten;
 • beveiligingen;
 • elektrische werkingsschema’s;
 • elektronica toepassingen;
 • beveiligingsfilosofie;
 • inspectieprocedure;
 • bepalen grenswaarden;
 • het opstellen van een praktisch basisverslag.

In het praktijkgedeelte wordt het geleerde toegepast in ons praktijklokaal dat beschikt over industriële verwarmingsketels.  Kijk HIER

Tijdens de opleiding EBI Deskundige wordt regelmatig verwezen naar relevante normen en voorschriften. Deze documenten worden gedurende de lessen beschikbaar gesteld door ons. Wij adviseren echter om deze normen zelf mee te nemen of op de gebruikelijk wijze (bij NEN) te bestellen.
In de uitnodiging wordt aangegeven welke normen het betreft.

VOOR WIE IS DE OPLEIDING EBI DESKUNDIGE BESTEMD

Technici en onderhoudsmonteurs die de opleveringsinspecties gaan uitvoeren aan installaties die vallen onder SCIOS scope 1 (Atmosferische verwarmingsketels en luchtverhitters).
U bent minimaal in bezit van het diploma PI scope 1.

WAT BEREIKT U MET DEZE OPLEIDING

In de opleiding EBI scope 1 wordt u opgeleid om stookinstallaties boven 100 kW te inspecteren. De opleiding richt zich met name op het verkrijgen van inzicht in het inspecteren van stookinstallaties. Met een diploma EBI scope 1 bent u in staat om inspecties vóór in gebruikname van de toestellen uit te voeren. Daarnaast geeft hij de kaders voor toekomstige periodieke inspecties en onderhoud aan het toestel.

Co2 uitstoot meting

Blended learning

Wij maken gebruik van Blended learning. Hierbij maken onze docenten gebruik van een combinatie van klassieke educatie en het ‘nieuwe’ digitale leren. De klassieke educatie bestaat uit lessen in onze theorie- en praktijklocatie, of andere onderdelen van de offline les. Het digitale gedeelte, de e-learning, bestaat daarentegen uit video, afbeeldingen, quizzen en andere soorten interactieve content, en is dus online te vinden.
Ruim voor de startdatum van de opleiding krijg je toegang tot de elearning module zodat je je al kunt inlezen in de materie.

Studiebelasting

 • Theoriedagen: 1
  Praktijkdagen: 1
 • Behalve deelname aan de opleidingsdagen dient u rekening te houden met ca. 4-6 uur thuisstudie per theoriedag. Verder krijgt u voor het praktijkdeel een aantal opdrachten mee die u dient uit te voeren.

Prijs

 • De prijs voor deze opleiding is € 1.107,00 excl BTW voor het theorie- en praktijkgedeelte. De prijs is incl. leermiddelen, koffie, en lunches en excl. examen.
 • De prijs voor het officiële SCIOS examen is € 886,00 excl. BTW, u kunt zich hier separaat bij ons voor opgeven.

Locatie

 • Alle opleidingen worden verzorgd vanuit ons trainingscentrum in het Intechnium gebouw te Woerden. Het praktijkgedeelte beschikt o.a. over industriële verwarmingsketels en opstellingen met leidingen.
 • De opleidingsdata staan in het aanmeldingsblok vermeld.

Afsluiting

 • Na de opleiding kunt u bij ons deelnemen aan het erkende examen “Eerste Basis Inspectie atmosferische branders conform SCIOS scopes 1″. U voldoet met dit diploma aan de betreffende opleidingseisen zoals die zijn vastgesteld in de certificatieregeling door SCIOS.

BVS lidmaatschap

Bent u lid van de BVS? Dan heeft u recht op 5% korting, geef uw BVS-lidnummer (dus niet het SCIOS-registratienummer) op bij “referentienummer” bij uw opgave. De korting wordt verwerkt op uw factuur.