van Empel Opleidingen en Training vanaf nu een feit

van Empel Opleidingen en TrainingHet is zover! Na maanden van voorbereiding zijn we trots dat we het nu eindelijk wereldkundig kunnen maken: een lang gekoesterde wens is uitgekomen voor van Empel Inspecties en Advisering. Vanaf nu kunnen opleidingen en trainingen ook met dezelfde kwaliteit en enthousiasme worden gerealiseerd als de reeds bestaande activiteiten.

We starten met van Empel Opleidingen en Training, een organisatie waar onze klanten vanaf nu opleidingen en trainingen kunnen volgen. Veel klanten hebben met ons gesproken over hun uitdagingen om de kennis van de verschillende NEN en SCIOS-normen structureel te behouden in hun onderneming. Vanaf nu kan van Empel Opleidingen en trainingen dit met kwaliteit en enthousiasme realiseren.

Ruud van Empel

Ruud van Empel

Ruud van Empel over deze nieuwe uitdaging: Door de vragen die ik kreeg van onze klanten en de ontwikkeling in de markt, liep ik al geruime tijd rond met het idee om onze bestaande workshops uit te breiden met langlopende opleiding en trainingen op ons vakgebied.
In mijn optiek is er in de branche nog voldoende ruimte voor een deskundige organisatie die onder andere opleidingen op het gebied van SCIOS-scopes uitvoert.

De sterke groei die van Empel Inspecties en Advisering de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, maakte het niet eenvoudig om deze volgende stap te zetten. We hebben onze aandacht vooral gevestigd op van Empel Inspecties en Advisering, waar we een breed scala aan inspectie- en adviesdiensten aanbieden.
Totdat ik onze wens en de vragen van de klanten over opleidingen en trainingen in een gesprek met John de Vries naar voren bracht. John is ervaringsexpert op het gebied van technische trainingen en gaf een prima reactie en een mooi advies.En John was enthousiast om verder mee te denken.

John de Vries

John de Vries

John over de eerste gesprekken over de totstandkoming van van Empel opleidingen en Trainingen: ik ken Ruud al geruime tijd vanuit onze bestuurlijke contacten in diverse branche commissies. Ik heb in het in het verleden met mijn eigen bedrijf veel ervaring opgedaan met technische trainingen en opleidingen.
Toen Ruud en ik in gesprek kwamen over dit onderwerp, raakten we beiden enthousiast. Onze filosofie leek bovendien naadloos bij elkaar aan te sluiten: kwaliteit leveren is de strategie om te overleven in onze branche. Zo waren we het snel eens: laten we samen de kar trekken!

Omdat van Empel een begrip is hebben we ervoor gekozen om van de opleidingsorganisatie ook een echt ‘van Empel bedrijf’ te maken. Bovendien willen we graag gebruikmaken van de enorme kennis en ervaring die aanwezig is binnen van Empel inspecties en advisering op de diverse SCIOS gebieden.

van Empel Opleidingen en Training een feitVan Empel Opleidingen en Trainingen gaat van start met het verzorgen van opleidingen voor alle SCIOS scopes op W-gebied (1 t/m 7). Natuurlijk worden we graag door SCIOS als examenbureau erkend, waardoor men de opleiding kan afsluiten met een officieel examen.

Naast deze basis opleidingen wordt ook hard gewerkt aan herhalings- of bijscholingstrainingen in verband met de op stapel staande “Periodieke Toetsing”. De periodieke toetsing wordt in de SCIOS certificatieregeling binnenkort voorgeschreven.
Naast deze grote range van “SCIOS opleidingen” biedt van Empel Opleidingen en Training ook diverse trainingen op het gebied van NEN3140 aan, variërend van “VOP” tot “Installatieverantwoordelijke NEN3140”.

TRAININGSCENTRUM MET UNIEKE PRAKTIJK OPSTELLINGEN

van Empel Opleidingen en Training een feitVan Empel Opleidingen en Training maakt gebruik van een uniek trainingscentrum in Woerden. Hier kunnen zowel de opleidingen en trainingen op warmte-, gas- als elektrotechnisch gebied op een unieke wijze uitgevoerd worden.
Ons trainingscentrum heeft ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid, is prima per OV bereikbaar en heeft een eigen cateringruimte.

LEES VERDER