Goed, beter, best – onze Scope 5-opleiding krijgt een opfrisser

By 3 november 2021nieuws
Goed, beter, best – onze Scope 5-opleiding krijgt een opfrisser

In 2021 hebben we twee keer op zeer geslaagde wijze SCIOS Scope 5-opleidingen verzorgd voor PO, PI en EBI. Met de kennis van de eerste twee edities in pacht blijven wij deze opleiding verfijnen. Onze expert Ruud van Empel vertelt u graag meer over de hernieuwde Scope 5-opleiding die u in 2022 van ons mag verwachten. 

Benchmark voor SCIOS Scope 5-opleidingen 

Onder de SCIOS Scope 5 vallen bijzondere industriële installaties zoals (smelt)ovens, drooginstallaties en procesfornuizen. Afgelopen jaar was de eerste keer dat Van Empel Opleidingen en Training deze opleiding gegeven heeft. “Samen met een specialistenteam hebben we hard gewerkt aan de opzet van deze opleiding”, vertelt Ruud. “SCIOS Scope 5-opleidingen waren onontgonnen terrein; iemand moet de eerste zijn, maar de opleidingen die we dit jaar neergezet hebben, waren bepaald geen testcase.  

Sterker nog, op het slagingspercentage van 85% zijn wij als Van Empel Opleidingen en Training ontzettend trots. Wat we neergezet hebben, was goed. Maar het kan altijd beter. Dat hebben we ook duidelijk gecommuniceerd naar de cursisten: ‘geef ons feedback, positief én negatief.’ We zijn erg blij hoe men gereageerd heeft op de manier waarop wij deze opleiding in de markt hebben gezet.” 

Verbeterpunten uitwerken 

Met die feedback in het bezit is het team van specialisten bezig om de SCIOS Scope 5-cursus verder te verfijnen. “Uit de feedback kwamen vier belangrijke punten naar voren”, legt Ruud uit. “Ten eerste hebben we de structuur enigszins aangepast. Bepaalde items hebben we een meer logische plek gegeven in de dagindeling. Daarnaast hebben we ook, met toestemming van de cursisten, bepaalde praktijkcases die tijdens de opleiding werden aangedragen, kunnen integreren in het lesmateriaal.” 

Ook is de cursus verrijkt met kennis vanuit de markt én van de opleiding zelf. “Meerdere fabrikanten hebben de opleiding gevolgd”, gaat Ruud verder. “In sommige gevallen hebben we documentatie mogen ontvangen die bepaalde aspecten van de cursus kon verduidelijken. Zo wordt het verhaal duidelijker. Dat hebben we ook kunnen doen met de toevoeging van een proefexamen. Doordat SCIOS opleiding en examinering strikt gescheiden houdt weet je als docent niet hoe het examen eruit ziet. We hebben inmiddels oefenopgaves kunnen opstellen die bijdragen aan uw begrip als cursist.” 

De beste opleiding van Nederland 

De SCIOS Scope 5-opleiding is méér dan een examentraining. Het is een volwaardige opleiding die zorgt dat u alle benodigde kennis in huis heeft om het SCIOS-erkend examen succesvol af te leggen, maar die tegelijkertijd ook zorgt dat u uw vak met meer vertrouwen kunt beoefenen. “Wij hebben dé specialisten in de markt aangewend om deze cursus tot een succesverhaal te maken”, weet Ruud. “Ook onze docenten behoren tot de besten van de markt, en zij werken exclusief voor Van Empel Opleidingen en Training. Alleen bij ons profiteert u van hun expertise!” 

Deze opleiding neemt 3 tot 4 maanden in beslag, vandaar dat wij deze twee keer per jaar kunnen aanbieden. Wilt u er dus bij zijn, houd onze website dan in de gaten voor de nieuwe data, en meld u direct aan!