Hoe ziet een workshop of training bij Van Empel eruit?

By 15 oktober 2020nieuws
Hoe ziet een workshop of training bij Van Empel eruit?

Wat gebeurt er als u zich ingeschreven heeft voor één van onze opleidingen, workshops en/of trainingen? In het blog van vandaag laten we u zien hoe onze cursussen eruitzien. Wij hebben de praktijk hoog in het vaandel  onze cursussen hebben een hoog praktijkgehalte en zijn direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. We hebben een hoog slagingspercentage en leiden u optimaal op tot aan uw diploma.  

Ingeschreven… en nu?

Zodra u zich via onze website heeft aangemeld is uw inschrijving bevestigd. Dit zult u via een e-mail bevestigd krijgen, inclusief de lesdagen en de leslocatie(s). Op de eerste dag ontvangt u het benodigde lesmateriaal. 

Een belangrijk onderdeel op dag 1 is de kennismaking”, legt Ruud van Empel uit. “Tijdens een voorstelronde leren alle deelnemers elkaar kennen. Het is fijn als u weet waar de groep uit bestaat. Ook maakt u die dag kennis met het lesmateriaal. U krijgt direct uitleg over het uiteindelijk af te leggen examen. Dan weet u meteen waar u naartoe werkt. Wij leiden u primair op voor uw diploma. 

Praktijk staat centraal

Bij Van Empel Opleidingen en Training wordt een groot deel van de opleidingen en trainingen gegeven door een praktijkdocent. “Deze mensen zijn allemaal actief (geweest) in hun eigen vakgebied”, weet Ruud. “De nadruk ligt op de praktijk, want het einddoel is dat u als cursist uw kennis in de praktijk toe kunt passen. Daarom vindt het theoretisch gedeelte ook altijd plaats in combinatie met de praktijk. Wij hebben een mooi trainingscentrum waar wtheorie en praktijk optimaal kunnen combineren. Dit zijn allemaal factoren die bijdragen aan ons hoge slagingspercentage. 

Een belangrijk deel van de praktijk is de groep zelf: discussies die ontstaan zijn namelijk erg leerzaam voor de deelnemers. Het is een goede manier om met andere standpunten in aanraking te komen. Ook na een cursus staat u er niet alleen voor. “Onze docenten staan ook tussen de lesdagen door klaar voor de deelnemers”, weet Ruud. “Heeft u thuis een vraagstuk waar u niet uit komt? kunt onze docenten altijd bereiken.” 

SCIOS cursus op maat

Alle trainingen worden verzorgd vanuit ons trainingscentrum in Woerden of op uw eigen locatie. Uw wens telt! “Wij hechten veel waarde aan flexibiliteit en toegankelijkheid”, zegt Ruud. “Zo kúnt u het theorie-examen direct na afloop afleggen in Woerden, maar dat hoeft niet. We hebben namelijk 14 toetsingslocaties door het hele land. Wilt u het examen liever twee weken later bij u in de buurt afleggen omdat de theorie dan nog een keer kunt doornemenOok dat is mogelijk.” 

“Naast enkele standaard workshops en trainingen bieden wij vooral maatwerk aan”, aldus Ruud. “Komt u naar Woerden toe of komen wij bij u op locatie? Zijn er 4 of 40 deelnemers? Wel of geen praktijkdeel? Komt ’s avonds beter uit dan overdag, of liever op zaterdag? Dit zijn allemaal wensen die wij meenemen in ons aanbod. Als u interesse hebt kunt u altijd contact met ons opnemen. Dan maken wij graag een passend en vrijblijvend voorstel voor u!”