Opleidingen SCIOS Scope 5 – laatste kans dit jaar!

By 14 september 2021nieuws
Opleidingen SCIOS Scope 5 – laatste kans dit jaar!

Op vrijdag 30 september start van Empel Opleidingen en Training met een nieuwe ronde opleidingen voor PO, PI en EBI SCIOS Scope 5. Dit is de tweede en laatste ronde van dit jaar. Heeft u dit jaar uw periodieke toetsing nog nodig en heeft u dat nog niet gedaan? Wacht er dan niet te lang mee en reserveer uw plekje direct! Onze specialist Ruud van Empel vertelt u meer over deze opleidingen.

Wat houdt de opleiding in?

Onder de SCIOS Scope 5 vallen bijzondere industriële installaties zoals (smelt)ovens, drooginstallaties en procesfornuizen. Na het volgen van onze opleiding heeft u alle kennis in huis die u voorbereidt op een SCIOS-erkend examen, dat tevens door ons kan worden afgenomen. Wij bieden opleidingen aan voor periodiek onderhoud (PO), periodieke inspecties (PI), eerste of bijzondere inspecties (EBI), en opfriscursussen.

“In onze opleidingen hebben we gekozen voor een mix van theorie en praktijk verdeeld over drie modules”, legt Ruud uit. “Met een weloverwogen opbouw nemen onze vakspecialisten u mee op weg naar de gewenste kennis- en bekwaamheidseisen die nodig zijn voor dit vak. Zo kunt u onbezorgd uw SCIOS-certificering gaan behalen.” De opleiding is bedoeld voor technici die onderhoud en/of inspecties uitvoeren aan bijzondere technische installaties en minimaal in het bezit zijn van het diploma PI of EBI Scope 2.

Programma SCIOS Scope 5 opleiding

  • Tijdens de eerste module worden technisch inhoudelijke onderwerpen besproken die een vakspecialist dient te weten, zoals procesveiligheid en verbrandingstechniek.
  • In de tweede module komen vervolgens specifieke inspectietechnische onderwerpen aan bod zoals SCIOS en (milieu)wetgeving, alsmede algemene veiligheidsvoorschriften.
  • Tot slot is de derde module voor twee praktijkcasussen, waarbij uw kennis toegepast en besproken wordt. Een erg belangrijke module in de voorbereiding op uw examinering!

De totale tijdsduur van de opleiding bestaat uit 11 theoriedagen en 2 praktijkdagen. Voor het behalen van de periodieke toetsing vervallen de praktijkdagen.

Fris de schoolbanken in

Onze opfriscursus bestaat uit digitale een fysieke lessen. De theorielessen worden gegeven in ons trainingscentrum in Woerden. Hier zijn alle opleidingsfaciliteiten aanwezig.

Na het afronden van deze opleiding bent u klaar voor uw SCIOS-erkend examen! Uiteraard neemt u uw opgedane kennis ook mee in uw werkzaamheden – u heeft nu meer inzicht in de bijzondere en veelzijdige eisen die gelden voor deze installaties! Moet u uw periodieke toetsing nog afleggen dit jaar? Wacht dan niet te lang, want de trainingsdata beginnen vol te lopen. Met de vakantie achter de rug weer fris en fruitig terug naar de schoolbanken – grijp niet mis!