Ruud kijkt terug op 2021

By 20 december 2021Niet gecategoriseerd
Ruud kijkt terug op 2021

2021 was een bewogen jaar in opleidingsland. Na een stroef begin volgde een meer dan prima herstel. Wij bij Van Empel Opleidingen en Training hebben een erg goed jaar mogen draaien. Onze eigenaar Ruud van Empel neemt het afgelopen jaar graag met u door, en vertelt graag waarom hij naar eigen zeggen apetrots is!

Fanatieke inschrijvingen

“Onze planning was de eerste twee maanden van het afgelopen jaar nagenoeg leeg”, begint Ruud. “Dat is voor 2022 wel anders – januari en februari zijn nu al goed gevuld.” Ruud zegt dat dit deels te wijten is aan een inhaaleffect. “De verplichte periodieke toetsing gaat natuurlijk gewoon door”, zegt hij. “Mensen moeten die toch halen in een jaar. Gelukkig blijven de inschrijvingen goed binnenstromen.”

Uiteraard vinden alle fysieke opleidingen plaats met het in acht nemen van alle geldende maatregelen. “We houden 1,5 meter afstand en serveren lunch in het lokaal in plaats van in het restaurant”, legt Ruud uit. “Praktijkdagen worden opgesplitst in meerdere groepen, en tijdens de praktijkopdrachten (wanneer mensen in beweging zijn) is het dragen van mondkapjes verplicht. We zullen toch moeten leren leven met corona.”

Stijgende lijn

Het afgelopen jaar hebben wij ook de benodigde inbreng geleverd aan de examencommissie van SCIOS. Online hebben we de database met examenvragen aan kunnen vullen en kunnen overleggen over actuele onderwerpen. Onze SCIOS Scope 5-opleiding hebben we meer gestalte mogen geven, maar ook bestaande opleidingen zijn onder de loep genomen. “Onze begin dit jaar vernieuwde e-learning modules, die we aanbieden ter ondersteuning van de lesstof, worden ook goed ontvangen”, weet Ruud. “Zo staan er nu ook proefexamens in, inclusief timer, die mensen thuis kunnen maken.”

“Bovendien zijn we als bedrijf aan het groeien”, gaat hij verder. “We hebben dit jaar B&R Inspectie en Advies uit Katwijk overgenomen, mede om zo ook onze docentencapaciteit op te kunnen schalen. Het is een win-win situatie: op deze manier vergroten we onze slagkracht en kunnen we de grote stijging in aanmeldingen optimaal verwerken.” Ook in het aantal workshops dat we aanbieden zit een stijgende lijn – deze zijn minder tijdsgevoelig en worden door bedrijven ingezet om in-company hun kennis bij te laten spijkeren.

Alles onder een dak

Daarnaast merkt Ruud dat steeds meer bedrijven kiezen voor een integrale aanpak: opleidingen én inspecties onder één dak. “Bedrijven halen zo extra kennis en discipline in huis die er vaak niet voldoende is”, aldus Ruud. “Wij kunnen op onze beurt zo inspelen op aanvullende behoeftes, overleggen met onze collega’s en zodoende beter adviseren. De integratie van onze twee bedrijfstakken maakt het mogelijk om in te spelen op de behoeftes van de klant. Ik kan er niet omheen dat opleidingen kostbaar zijn; mijn advies is dus om te kiezen voor optimaal rendement uit de opleidingen.”

Afgelopen jaar hebben we de naam Van Empel verstevigd. “Die heeft een boost gekregen”, vertelt de naamgever. “Onze naam is herkenbaar en dat geeft vertrouwen. We borduren voort op alles wat we in de afgelopen jaren neergezet hebben. Ons reguliere opleidingsprogramma blijven we bijschaven, want de techniek staat niet stil. Ook gaat SCIOS Scope 14 volgend jaar lopen. Het voelt goed om alle Scopes met opleidingen gedekt te hebben.”