Van Empel Opleidingen en Training op de Inspectie Meetmarkt

By 6 maart 2020Niet gecategoriseerd
Van Empel Opleidingen en Training op de Inspectie Meetmarkt

UPDATE: de Inspectie Meetmarkt wordt uitgesteld in verband met de Corona perikelen! 

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

Op 22 april wordt op zweefvliegveld Malden nabij Nijmegen voor de eerste keer de Inspectie Meetmarkt georganiseerd. Deze informele bijeenkomst is voor iedereen die zich bezighoudt met de inspectie van met name elektrische installaties. Tijdens deze dag worden diverse vakgerichte lezingen gehouden, onder andere door Van Empel Opleidingen en Training. Ben jij er ook bij?

Lezingen rondom inspecties

De Inspectie Meetmarkt is in het leven geroepen om bezoekers mee te nemen in wat een inspecteur zoal tegenkomt tijdens inspecties. Deze dag is daarom bijzonder interessant voor bedrijven die zich bezighouden met meetapparatuur, hulpmiddelen en software rondom het uitvoeren van inspecties. Aan de hand van vier lezingen is deze dag vormgegeven.

Industriële beeldvorming – Fluke Nederland

Tijdens deze lezing wordt stilgestaan bij inspectiemogelijkheden met warmtebeeldcamera’s, akoestische en ultrasone geluidscamera’s en hoge resolutie boroscopen.

Zonnepanelen en SCIOS scope 12 – Van Empel Opleidingen en Training

SCIOS scope 12 is ontwikkeld om gebouweigenaren zekerheid te kunnen geven over de veiligheid van hun zonnepaneelinstallaties. Hoe moeten deze geïnspecteerd worden en hoe kun je aantonen dat je aan de voorschriften voldoet? Onze specialisten leggen je uit welke metingen je moet uitvoeren. Ook geven we je enkele praktische tips & tricks.

Combinatie hardware en software – GMC-Instruments

Deze experts laten je zien hoe een slimme combinatie van hard- en software je werk makkelijker maakt, gebruik makende van systemen zoals Secutest, Profitest en Izytron.iq.

Inspecties standaardiseren volgens IB22 – Inspectieportal

IB22 (SCIOS Infoblad) is een methode die beschrijft hoe gebreken, defecten en afwijkingen van elektrisch materiaal geclassificeerd dienen te worden. Tijdens de laatste lezing van de dag wordt ingegaan op hoe kennis, vakmanschap en inzicht van de inspecteur ingezet worden om tot een uniforme classificatie in vergelijkbare situaties te komen.

Drones en zelf aan de slag

Na de lezingen is er ruimte voor de aanwezigen om te zien wat een drone kan bijdragen aan het inspecteren van bliksembeveiligingsinstallaties. Een eerste inspectie met een drone kan namelijk flink kostenbesparend zijn. Daarna is er de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met diverse meetapparaten of om een praatje te maken met specialisten en collega’s. Ook worden er nog rondleidingen gegeven op het terrein van de zweefvliegclub. Vliegen en inspecties zijn namelijk twee handen op één buik!

Wil je aanwezig zijn bij deze eerste Inspectie Meetmarkt? Meld je dan nu (gratis!) aan via www.inspectie-meetmarkt.nl.