Wegwijs in wetgeving dankzij onze workshops

By 20 augustus 2020nieuws
Wegwijs in wetgeving dankzij onze workshops

Aan welke wet- en regelgeving moeten uw installaties voldoen? Het beantwoorden van die vraag is zo eenvoudig nog niet. Zeker omdat het ook kan voorkomen dat u naast de wettelijke voorschriften ook rekening moet houden met bijkomende eisen van private partijen zoals uw verzekeringsmaatschappij. Van Empel Opleidingen en Training organiseert diverse praktische workshops waarmee u de kennis van uzelf en uw medewerkers op peil kunt houden.  

Workshops volgen bij Van Empel 

Als werkgever of beheerder heeft u de grote verantwoordelijkheid om te zorgen dat uw kennis up-to-date is. Dit is een belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit van uw organisatie. Van Empel Opleidingen en Training organiseert diverse workshops die erop gericht zijn om de praktische kennis van u en uw medewerkers op orde te houden. Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod.  

Workshops gasleidingen (NEN 1078, NEN 8078 en NPR 3378) 

In deze workshop komen eisen aan bod die gelden voor aardgasleidingen tot 0,5 bar. Waar moet u rekening mee houden, waar moeten doorvoeringen aan voldoen en hoe voert u de benodigde beproevingen uit? Na het volgen van deze workshop bent u op de hoogte van de elementaire regelgeving over gasleidingen tot 0,5 bar. 

Workshop stook- en opstellingsruimten (NEN 3028) 

Welke eisen gelden er voor stook- en opstellingsruimten? Met welke installatietechnische en bouwkundige voorzieningen moet u rekening houden? Na het volgen van deze workshop kent u de elementaire regelgeving rondom stook- en opstellingsruimten.  

Workshop bedrijfsvoering elektrische installaties (NEN 3140) 

Hoe kunt u de algemene veiligheid van uw installaties handhaven? Welke werkzaamheden mogen wel en niet onder spanning uitgevoerd worden? Hoe richt u bevoegdheden en verantwoordelijkheden in binnen uw bedrijf? Wanneer u deze workshop gevolgd heeft bent u bekend met de basisregelgeving rondom de bedrijfsvoering van elektrische installaties.  

Workshop ‘doe mij maar een NEN 3140’ 

Voor wie moet u nu eigenlijk inspecteren, en volgens welke norm? Vanuit onze achtergrond als opleider en vertegenwoordiger in diverse normcommissies nemen wij u mee in het nut en de noodzaak van allerlei (veelvoorkomende) inspecties. Na het volgen van deze workshop bent u bekend met de toepassing van NEN 3140, NEN 1010, NTA 8220 en SCIOS scope 8, 9 en 10.  

Workshop SCIOS wet- en regelgeving 

Wat houdt SCIOS precies in, hoe komt wet- en regelgeving tot stand en hoe wordt die gehandhaafd? Deze en meer vragen komen hier aan bod. Aan de hand van praktische voorbeelden en actuele informatie bent u na het volgen van deze workshop op de hoogte van de regelgeving over SCIOS en de bijbehorende wet- en regelgeving.  

Workshop ‘wat moet u weten van waterstof?’ 

Hoe start u uw waterstofproject op? Tijdens deze workshop leert u over de mogelijkheden en toepassingen van waterstof en geldende milieu-eisen en normen. Na het doorlopen van deze workshop bent u op de hoogte van het geheel of gedeeltelijk (ver)stoken van waterstof. 

Workshops op maat 

Wij organiseren deze workshops op aanvraag. Deze kunnen in-company gegeven worden maar desgewenst ook in ons volledig ingerichte trainingscentrum in Woerden. Heeft u interesse in één of meerdere van bovenstaande onderwerpen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. In overleg kunnen we een workshop samenstelling die voldoet aan uw wensen. 5 of 50 deelnemers? Overdag of ’s avonds? Bij u of bij ons? We denken graag met u mee.