Over ons

Van Empel bestaat uit twee zelfstandige organisaties die beiden techniek en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Van Empel Inspecties en Advisering is sinds 2005 dé onafhankelijke partner voor inspecties en beheer van uw technische installaties (E en W). Van Empel Inspecties en Advisering is de kennispartner op het gebied van preventie, veiligheid en continuïteit.
Van Empel Opleidingen en Training is uw partner op het gebied van opleidingen, trainingen en examens in het kader van o.a. de SCIOS regelingen en NEN3140. Doordat Van Empel Opleidingen en Training nauw samenwerkt met Van Empel Inspecties en Advisering, weten wij als geen ander hoe de praktijk rondom inspecties van stook- en elektrische installaties werkt. Deze dagelijkse leerschool gebruiken we weer bij het (door-)ontwikkelen van onze opleidingen en trainingen: hierdoor kunnen we opleidingen en trainingen regelrecht uit de dagelijkse praktijk verzorgen.

Uiteraard zijn onze opleidingen en examens afgestemd op alle kennis- en bekwaamheidseisen die o.a. door SCIOS hieraan gesteld zijn.

In 2021 heeft Van Empel, B&R Inspectie en Advies overgenomen. We halen hiermee nog meer kennis en specialisme in huis zodat we alles onder één dak kunnen aanbieden. De overname zorgt ervoor dat Van Empel Inspecties en Advisering nog flexibeler en efficiënter te werk kan gaan. Dit komt door de geografische spreiding van beide bedrijven. B&R is gevestigd in Katwijk en Van Empel Inspecties en Advisering in Bergeijk en beide bedrijven hebben in het verleden al gezorgd voor een goede geografische dekking in Nederland. Vanaf nu kunnen klanten dus nog beter bediend worden, niet alleen vanwege de geografische dekking maar ook dankzij de gezamenlijke expertise van Van Empel en van B&R.

Over van Empel Opleidingen en Training

Van Empel Opleidingen en Training verzorgt opleidingen die voorbereiden voor officieel erkende examens op het gebied van W-techiek (SCIOS scope 1 tm 7 en 14), E-techniek (SCIOS scopes 8, 10 en 12) en trainingen op het gebied van E-techniek (NEN3140). De officieel door SCIOS erkende examens scope 1 t/m 7 en 14 kunnen bij ons worden afgelegd.
Het management van Van Empel Opleidingen en Training bestaat uit Ruud van Empel en Dennis van Stratum. Beiden hebben we onze sporen in de W- en E-sector verdiend. Bovendien hebben we zitting in diverse besturen van brancheverenigingen, NEN- en SCIOS commissies zodat we altijd van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn.
Onze ervaren trainers komen uit de dagelijkse praktijk, daarom is de toepassing van de theorie in de praktijk altijd een belangrijk onderdeel van onze trainingen.

Lees verder

Over onsTrainingscentrum met unieke praktijk opstellingen

Van Empel Opleidingen en Training heeft een eigen trainingscentrum in Woerden. Hier kunnen de opleidingen en trainingen op warmte-, gas- als elektrotechnisch gebied op een unieke wijze uitgevoerd worden.
Ons trainingscentrum heeft ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid, is prima per OV bereikbaar en heeft een eigen cateringruimte.

Lees verder

Nieuws en cases

Hier vindt u een overzicht van actualiteiten, lezerswaardigheden en bijzondere voorvallen in ons werkgebied. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws over branche gerelateerde items? Volg ons dan via onze social media-kanalen.

Lees verder

Werken bij Van Empel

Bekijk de openstaande vacatures!

Lees verder

Ook op deze pagina

Uw mening graag

Deskundigheid, onafhankelijkheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij van Empel Opleidingen en Training. Mocht u desondanks toch een aandachtspunt, suggestie of opmerking hebben over onze dienstverlening, dan horen wij dat graag. Met uw hulp kunnen we samen er alles aan doen om onze klanten, ook in de toekomst, naar volle tevredenheid van dienst te kunnen zijn. Wij zouden het dan ook enorm waarderen als u onderstaande enquête invult en verstuurd. Wij gaan er direct mee aan de slag.